Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2017 12:29 - През ключалката на зловеща енерГЕПИйна седянка
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2585 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 16.03.2017 12:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера (15/03/2017г.) в зала Библиотака на хотел Радисън (дето е срещу Народното събрание) се е провела зловеща седянка на групичка набедени енерГЕПИйни "експерти", които са хвърляли боб за бъдещето на сектора след изборите за 44-то НС. Нека първо видим програмата на седянката и първоначално предвидените участници:

Перспективи и рискове пред енергийните политики на България в следващия парламент

 

зала „Библиотека“, хотел „Радисън“, 15 март 2017г., 9:30ч.,

  

 9:30

 

 Регистрация

 10:00

 Откриване:

Юлиан Попов 


10:15

 Основен панел и дискусия:

Какви са реалните възможности за осъществяване на големите енергийни проекти като АЕЦ „Белене“, „Южен поток“ и Бургас-Алексадруполис? 

С участието на Васко Начев, Георги Ангелов, Георги Ганев, Иван Хиновски, Илиян Василев, Красен Станчев, Лъчезар Богданов, Юлиян Попов и др.

Модерация: Васил Гарнизов 

 

 

11:30

 

 Панел и дискусия:

 

Енергийни политики на България в контекста на световните енергийни тенденции

С участието на Васко Начев, Георги Ангелов, Георги Ганев, Иван Хиновски, Илиян Василев, Красен Станчев, Лъчезар Богданов, Юлиян Попов и др.

  Модерация: Васил Гарнизов

 

12:45

 

 Закриване и чаша кафе


А ето как преразказва мероприятието портал Медиапул, след изпиването на последното кафе:


Време за пренастройване: Гъвкава модерна енергетика вместо скъпи мегапроекти

Ще заостря вниманието ви върху най-важната цел на седянката, а именно - потулването на престъплението АЕЦ "Белене". Ето двата главни изстрела в тази посока:

"Според Юлиян Попов, председател на Института за енергийна ефективност на ЕС, България енергийната сигурност на страната въобще не означава изграждането на все повече нови мощности. "Това вампирясване на проекти не може да продължава", заяви по време на дискусията той и припомни, че ядреният строеж върви от 35 години, а "така, както продължават нещата, може още 35 години да го строим". Според Попов разговорът на АЕЦ "Белене" трябва да се прекрати веднъж завинаги, защото стратегически затъмнява развитието на българската енергетиката в модерна посока."

И макар първоначално да не е обявено за неговото присъствие изведнъж на седянката се появява ....

"Бившият председател на ядрения регулатор и настоящ експерт от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Георги Касчиев посочи, че ядреният ренесанс, за който говорят политиците от БСП, е само в техните глави. Той изнесе данни, според които в края на ХХ век делът на ядрената енергетика в световен мащаб е била 18 на сто, в момента е под 12 процента, а според прогнози на МААЕ до 2030 г. ще падне до 4-7 процента заради бурното развитие на новите енергийни технологии."

За да разберем и проверим дали едно от зловещите лица на (из)родната ядрена мафия казва истината ще надникнем в последния годишен отчет за развитието на ядрените технологии в целия свят, дело на същата МААЕ, за чийто служител е представен Касчиев и от чието име той цитира някакви прогнози:

Nuclear Technology Review 2016

И ето каква е прогнозата за развитието на сектора в света, показана на графика, на страница 23/93:

image

С тъмните стълбчета (барчета) е показан песимистичния вариант за наличните инсталирани мощности в Гига-Вати, а светлите барчета - оптимистичния. Логично е да се мисли, че реалистичния е някъде по средата? А сега пак прочетете прогнозата на "експерт" Касчиев. Откривате ли съществена разлика?

(В дадения случай няма значение моята визия за развитие на световната ядрена мафия. В случай ние сравняваме само позициите на Касчиев и на МААЕ.)

Да се представяш за служител на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) и да твърдиш, че същата прогнозира угасване на сектора в световен мащаб е равносилно на разпространението ерес в Божия храм. Защо тогава "експерта" Георги Касчиев и кукловодите му прибягват до тази елементарна манипулация?

Ключът е в предходната позиция на Юлиян Попов, която нарочно подчертах. Според тези двамцата и повечето участници в седянката бъдещите разговори за АЕЦ "Белене" трябва да се прекратят незабавно, веднъж и за винаги. Защо? ЗАЩО? Защо такова настояване и категоричност? Защо се лее толкова пот, харчи се толкова слюнка и се трошат толкова пари, за да се убеди матряла в какво? Какво искат да скрият от нас набедените енерГЕПИйни "експерти"?

Само редовните читатели на блога може да започнат да се досещат. Защото единствено те знаят, че "
Реакторите менте за АЕЦ "Белене" тръгват към нас". А? Стана ли по-топло? Започнахте ли да стопляте?
Старото желязо най-вероятно вече плува към нас. Беше ни съобщено, че се товари (в началото на февруари), но ни спестяват подробности от движението му след това. Така или иначе то скоро ще пристигне и ще бъде разтоварено у нас. Но, според "експертите", ние вече трябва да сме забравили за него и за над 1 200 000 000 (милиард и двестата милиона) лева, дето платиха с наши пари за него. Още ли не се сещате ЗАЩО?

Много просто, уважаеми дами и господа! Старото желязо не е това, за което са ни прибрали парите. Затова забравете за него. Няма смисъл да се ровити и да търсите истината. Няма смисъл да си искате обратно парите, след като срещу тях са ни пробутали боклук. Прежалете откраднатото и се гответе за нови грабежи. Същите "експерти" пак ще ви го спретнат. Воала!

Изобличаващо сценария обстоятелство! Преди по-малко от седмица "
Стана ясно, защо Борисов 2 подаде оставка". От последните разкрития става ясно, че след малко повече от месец страната ни е заплашена от енергийна катастрофа, която ще доведе до закриване на над 100 000 (сто хиляди) работни места и закриване на почти половината от енергийните мощности. На вчерашната седянка на енерГЕПИйните "експерти" този въпрос не е обсъждан! Защо? ЗАЩО? Защо ли+ Защо?

Защото така е било поръчано.

Лицето Георги Касчиев е председател на (из)родния ядрен регулатор (тогава КИЯЕМЦ, а сега АЯР), по времето на кабинета Костов и беше наритан от този пост месеци преди края на мандата му. Същият от години работи активно за прикриване на следите от престъпленията в АЕЦ "Козлодуй", свързани с експерименталното използване на рециклирано ядрено гориво.

Георги Котев



Гласувай:
8



1. brancaleon - Ами то е ясно ....
18.03.2017 00:51
Г-н Касчиев е привърженик на зелената енергия, но не би имал нищо против да прибере малко пари с ядрен произход, което е стандартна практика на "зелените изнудвачи".

Въпросите ви за закриване на проекта АЕЦ Белене и на въглищните централи са добри и са поставени на място.
Проекта Белене не бива да бъде реализиран, защото ако се спази Директивата на ЕС и се затворят почти половината въглищни електроцентрали, тогава се повдига логичния въпрос "С какво ще се заместят затворените мощности?". На които въпрос е отговорено с "гъвкава модерна енергетика", което на мен ми звучи имагинерно, но също така и апетитно за бизнес интереси :) в нови заместващи мощности със зелени възобновяеми технология. :))

Нещо такова ще да е била целта на този Форум за перспективи и рискове пред енергийните политики на БГ в 44-то НС .... да обсъдят на по чаша кафе как да лансират готови ВЕЙ и да спечелят нещо. Апропо, заглавието на проведеният Форум е идиотско - от 20 години в БГ не се провежда енергийна политика или пък се следва каквато и да било заложена стратегия за електропроизводство.

Лека!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863157
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930